Werken met Van Dijk

GROND WEG EN WATERBOUW

Herinrichting Koningsplein Ridderkerk

Het project omvatte de totale herinrichting van het Koningsplein en omliggende winkelstraten, waarbij vanuit de opdrachtgever hoge eisen werden gesteld aan de kwaliteit en uitvoeringsmethodiek. Vanwege de hectiek rondom de afbouw en inrichting van de diverse winkelpanden was flexibiliteit alsmede samenwerking met de diverse partijen tijdens de uitvoering een must.

Project : Herinrichting Koningsplein te Ridderkerk
Opdrachtgever : Gemeente Ridderkerk
Uitvoeringsperiode : mei 2005 t/m september 2005
Gefactureerde omzet : 650.000,00
Het project

Bij de aanbesteding kwam van Dijk Maasland BV als meest gunstige uit de beoordelingscriteria prijs-kwaliteit-flexibiliteit-onderhoud naar voren.

Gedurende de voorbereidingen van het project is er, vanwege de voorgenomen faseringen en tijdsdruk, besloten om af te wijken van de besteksoplossing uitvoering lichtfunderingsconstructie middels EPS (polystyreenblokken). Als alternatieve lichtfunderingsconstructie is er gebruik gemaakt van het lichtgewichtsmateriaal Bimszand in combinatie met schuimbeton. Op de lichtfunderingsconstructie is een zettingsgarantie afgegeven met een maximale toelaatbare zetting van totaal 15 cm over 5 jaar. Voor deze 5 jaar is tevens een onderhoudsverplichting aangegaan.

Bij de terreininrichting is gebruik gemaakt van duurzame materialen waaronder gebakken klinkers, natuursteen (banden, platen, palen), tegels met kleurvaste deklaag, gietijzeren boomroosters en diverse straatmeubilair. Met name het Koningsplein is qua ontwerp een aanwinst voor de gemeente Ridderkerk.

Het project is naar ieders tevredenheid uitgevoerd en opgeleverd.