Werken met Van Dijk

GROND WEG EN WATERBOUW

 

 

 

Renovatie Jachthaven Callenburgh

Jachthaven Callenburgh te Vlaardingen bestaat reeds meer 30 jaar en was hoognodig aan vervanging toe. Rotte steigers en onveilige omstandigheden zorgden ervoor dat de eigenaar van de Jachthaven, de gemeente Vlaardingen een aanbesteding uitschreef. Van Dijk Maasland kwam tijdens deze meervoudig onderhandse aanbesteding als inschrijver met de laagste prijs naar voren en mocht het project gaan uitvoeren. 

Project: Renovatie Jachthaven Callenburgh
Opdrachtgever: Gemeente Vlaardingen
Uitvoeringsperiode: Oktober 2010 - April 2011
Gefactureerde omzet: € 1.1 - 1.2 mln
Het project

De oude kapotte steigers uit de Jachthaven zijn vervangen door nieuwe houten drijvende steigers. De keuze voor drijvende steigers is mede gebaseerd als gevolg van een slecht draagkrachtige ondergrond. De constructie bestaat uit in totaal vijf drijvende hoofdsteigers die bestaan uit een houten loopdek. De drijvers zijn gemaakt van EPS met daarop een betonnen afdekplaatOm de steigers te verankeren zijn verankeringspalen met een lengte van meer dan tien meter aangebracht. Deze palen, welke hart op hart op circa 25 meter staan zorgen ervoor dat de steiger horizontaal niet kan bewegen. In verticale richting hebben de steigers voldoende bewegingsvrijheid. Het betreden van de steigers gebeurt via de permanente toegangsbruggen.

Peter de Fijter, projectleider bij Van Dijk Maasland: 'Wat dit project zo bijzonder maakt is de nauwe samenwerking tussen Van Dijk Maasland, de Gemeente Vlaardingen en de Watersportvereniging. De drijvende vingerpieren worden in samenwerking tussen Van Dijk en de Watersportvereniging aangelegd. Dit vergt een goede communicatie tussen de partijen. Van Dijk Maasland heeft ook te maken met nevenaannemers die op hetzelfde terrein aan het werk zijn. Hier moeten goede afspraken mee worden gemaakt, zodat de werkzaamheden op de geplande data kunnen worden uitgevoerd. Het is dus een sport dit goed op elkaar af te stemmen’, aldus Peter de Fijter.

De verscheidene disciplines in het project, zoals het plaatsen van een houten damwand, aanbrengen van een vloeistofdichte vloer, als het aanbrengen van elektravoorzieningen zijn voor Van Dijk geen probleem.

Het project is in mei 2011 opgeleverd.

  4 8