Werken met Van Dijk

Schuimbeton

Vloerliften loods

Van der Sar Potplanten B.V.; Leverancier van onder andere planten en plantenconcepten te Maasdijk. Het bedrijf kampte met verzakte vloeren in de opslagloods, veroorzaakt door de combinatie van een zware belasting en relatief slappe ondergrond. Als gevolg hiervan is het zand onder de vloer in de loop van de jaren ingeklonken. Het resultaat: Onacceptabele hoogteverschillen tussen binnen en buiten met een gemiddelde vloerzakking van 190 mm.†

Project: Liften loodsvloer
Opdrachtgever: Van der Sar Potplanten B.V. te Maasdijk
Uitvoeringsperiode: 1 augustus 2009 †t/m†15 augustus 2009

Het project

Bij de aanbesteding voor het aanbrengen van een lichtfunderingsconstructie voor de vloer kwam Van Dijk Maasland BV als meest gunstige naar voren. Op de punten prijs, kwaliteit, flexibiliteit en onderhoud scoorde Van Dijk beter dan de concurrenten. De keuze voor het vloerliften is voortgekomen uit het feit dat deze methodiek gebruik maakt van het lichtgewichte schuimbeton wat zorgt voor een minimale toename van de druk op de ondergrond. Bijkomend voordeel van deze methode is dat de bestaande vloer kan blijven liggen en minimale ingrepen vereist zijn ten behoeve van de uitvoering. De vloer hoeft niet volledig leeg geruimd te worden om realisatie mogelijk te maken. Ook separatiewanden, een koelruimte en diverse kantoorruimten konden op de vloer blijven staan.†

In de bestaande vloer zijn gaten geboord†waarin holle pluggen zijn bevestigd.†Op deze pluggen is vervolgens een injectiesysteem met kogelkraan†aangebracht welke†op de slangen van de schuimbetonmixer†zijn aangesloten. Na aanbrengen van het schuimbeton onder de vloer is op deze manier een egale, op hoogte liggende vloer gecreŽerd.

De te liften gewapende betonvloer met een dikte van 200 milimeter had een oppervlakte van 1.400m2. In totaal zijn er 160 gaten van†in de betonnen vloer geboord om het schuimbeton onder de bestaande vloer te kunnen injecteren.

De gehele vloer is gelift binnen de gestelde termijn van 2 weken en is naar volle tevredenheid van van der Sar uitgevoerd.