Werken met Van Dijk

Schuimbeton

Zwevende Dekvloer appartementen Nieuw Amerika

Het aanleggen van zwevende, geluiddempende vloeren in de appartementen Boston en Detroit, onderdeel van de appartementenreeks ‘Nieuw Amerika’ aan het IJ in Amsterdam. 

Project: Appartementen Nieuw Amerika
Opdrachtgever: Midreth B.V. te Mijdrecht
Uitvoering: Amsterdam
Het project

Appartementen Detroit met haar oppervlakte van 12.000 m2 en Boston met de oppervlakte van 10.250 m2 moesten op elke verdieping worden voorzien van een laag schuimbeton. Ten behoeve van de vloerverwarming en de benodigde geluidsisolatie is er een isolatiemat aangebracht in combinatie met een anhydriet afwerkvloer. 

Midreth BV, de aannemer van de nieuw vervaardigde complexen, heeft voor het aanbrengen van de zwevende dekvloer Van Dijk Maasland in arm genomen: Expert op het gebied van bodem en funderingstechnieken.

Na uitvoerige bespreking van alle zaken en verantwoordelijkheden, heeft van Dijk Maasland na beschermende voorzieningen te hebben getroffen voor bedrading en leidingen, een laag van 15 centimeter schuimbeton aangebracht, met een sterkte van 600 kg / m3.  Op het uitgeharde schuimbeton is vervolgens het geluiddempende Sonefloor aangebracht, met als doel de vloer nog beter te isoleren. Om de vloer af te werken is er tot slot  een anhydriet gietvloer op gestort met een laagdikte van 48 mm. Het resultaat: Beschermde leidingen en bedradingen, een geďsoleerde, geluiddempende en sterke vloer. 

 Een garantie voor 5 jaar vanaf de uitvoeringsdatum is afgegeven, waar tot op heden geen gebruik van is gemaakt.