Werken met Van Dijk

Schuimbeton

Bodemafsluiting vochtige kruipruimte Maassluis

Toepassing van schuimbeton als een blijvende bodemafsluiter en isolator, voor het tegengaan van stank-en schimmeloverlast. 

Project: Bodemafsluiting Maassluis
Opdrachtgever: Particulier
Uitvoering: Maassluis, september 2010
 Specificatie: 40 m2 x 0,15 m SB = 6 m3 SB
Het project

Een grote woonboerderij kampte al jaren met schimmelproblemen in het huis. De hoge luchtvochtigheid in de woonkamers zorgde voor schimmelvorming in meubels en muren. Een onaangename lucht kenmerkte eveneens de aanwezigheid van schimmels. De oorzaak ervan lag bij de vochtige kruipruimte. De bewoners: ‘Al jaren wisten we dat de kruipruimte oorzaak was van het vochtoverlast, maar eigenlijk hebben we nooit de tijd genomen om één en ander uit te zoeken om dit probleem tegen te gaan.’ Totdat zij via kennissen op de toepassing van schuimbeton in de kruipruimte kwamen. ‘Schuimbeton sprak ons aan doordat het een blijvende oplossing is, en het goedkoper was dan we hadden verwacht.’ 

‘Het hele project met het aanbrengen van het schuimbeton verliep eigenlijk heel vlot. Nadat wij onze aanvraag voor bodemafsluiting hadden ingediend kwam binnen een paar dagen een medewerker van Van Dijk Maasland naar de situatie in onze kruipruimte kijken. Daarna zijn ze nog een keer geweest om te kijken of de vrachtwagen over ons bruggetje paste. Dit bleek niet te passen, maar dat was uiteindelijk geen probleem omdat de slangen van de vrachtwagen lang genoeg waren om bij ons huis te komen. Wij hoefden enkel de plek van ons kruipruimteluik aan te wijzen en Van Dijk zorgde voor de rest. Ik geloof dat ze binnen een ochtend klaar waren’, aldus de bewoner.

Drie weken later, spreekt de bewoner over de situatie: ‘Nadat het schuimbeton was aangebracht hadden we veel optrekkend vocht in de woonkamer door het drogende schuimbeton. Maar na een paar dagen kon je het verschil al merken. De lucht werd droger, de stank was verdwenen, en tijdens een paar frisse dagen hebben we zelfs onze verwarming niet aan hoeven zetten, wat we voorheen dus wel moesten. Je merkt dus een groot verschil! Als we hadden geweten dat het allemaal zo gemakkelijk ging, zonder ontruimen of drie dagen mensen in je huis, hadden we het veel eerder gedaan’, aldus de tevreden bewoner.

 

 kortebuurt8.jpg kortebuurt9.jpgP 9010172   P 9010178P 9010181kortebuurt2.jpg