Werken met Van Dijk

Buitenruimte management

Aanleg natuurbelevingstuin Reigershof
Natuurlijk en educatief speelplezier voor jong en oud

Foto geknipt

 

 

 

 

 

 

  

Project : Aanleg natuurbelevingstuin
Opdrachtgever : Gemeente Den haag
Uitvoeringsperiode : December 2014 - voorjaar 2014
Aanneemsom : € 167.350,-

 

 

 

 

 

 

 

 

In opdracht van Gemeente Den Haag heeft Van Dijk Maasland de natuurbelevingstuin 'Reigershof' gerealiseerd.
Voor natuurlijk en educatief speelvertier voor jong en oud.
    

Avontuur, natuur en educatie
Ouders en hun kroost genieten zichtbaar van de door Van Dijk Maasland aangelegde Natuurbelevingstuin aan de Reigersbergenweg in Den Haag.
In het ontwerp is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Avontuur, natuur en educatie zijn hierin kernbegrippen. Dit sluit perfect aan op de nieuwste trends op speelgebied. De bankjes zijn bijvoorbeeld gemaakt van boomstammen, de 'speelhut' van wilgentenen en de stapstenen in het water van natuursteen en hout.

chill out  2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Speelplezier voor iedereen

De speeltuin richt zich op kinderen van alle leeftijden: Voor de allerkleinsten (0 tot 6 jaar) is er een speelplaats met waterpomp en stapsteentjes. Tevens is veiligheid een belangrijk thema. Zo is er aan de slootkant een opstaande rand van wiepen bevestigd.  Hier kunnen ouders en kinderen ombekommerd genieten van wat moeder natuur ons geeft.

Voor de wat oudere kinderen (6 tot 12 jaar) is er een gedeelte met extra uitdaging. Het bedenken van een spelletje gaat eigenlijk als vanzelf. Om van het ene gedeelte van het 'parcours' naar het andere te komen, moeten er slootjes worden overgestoken. De houten 'stap-palen' en boomstammen maken dit extra spannend. En als de kinderen (of ouders) moe zijn, kunnen ze uitrusten op één van de vele boomstambankjes.

D SC01771D SC01778

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Klimmen en klauteren voor de oudsten

Nog een generatie verder (12 tot 99 jaar) kan zeer binnenkort genieten van een waar 'touwen-klimfestijn'. Aan de overkant van de wateractiviteiten heeft Van Dijk een aantal dijken met palen geplaatst. Aan deze palen komen touwen te hangen, zodat er ongelimiteerd geklommen en geklauterd kan worden. Naar verwachting is dit gedeelte vanaf juni 2014 geopend.

Een middagje er op uit!
Bezoek Natuurbelevingstuin Reigershof
Adres:  Reigersbergenweg 280
Kosten: Vrij toegankelijk

Nog een speciale speeltuin in Den Haag bezoeken?  
Bezoek ons paradepaardje 'Billie Holiday'
Adres: Billie Holidaystraat, Den haag
Kosten: Vrij toegankelijk   

De werkzaamheden
Tot 2014 was de natuurbelevingstuin nog een vuilstortplaats. Voorafgaand heeft Van Dijk Maasland een bodemsanering uitgevoerd. Een leeflaag van 0,5 m schone klei is aangebracht, die ervoor zorgt dat contact met de oude ondergrond (het maaiveld) niet meer mogelijk is. Daar boven op zijn de verscheidene speelelementen gevormd met het gebruik van natuurlijke materialen.  

Samenwerking & communicatie met de opdrachtgever
De samenwerking met Gemeente Den Haag is zeer goed verlopen. Dagelijks werden de werkzaamheden met de opzichter besproken en één maal in de drie weken vond er een bouwvergadering plaats. De goede communicatie en prettige samenwerking hebben geresulteerd in een kwalitatief hoogwaardige natuurbelevingstuin die voldoet aan de wensen van alle betrokken partijen.

BordD SC01747 Pomp