Werken met Van Dijk

Civiele- en utiliteitsbouw

Toegangsbrug Villapark Eikelenburgh te Rijswijk

Project : E&C Toegangsbrug Eikelenburgh
Opdrachtgever : AM en Gemeente Rijswijk
Uitvoeringsperiode : Augustus 2015 t/m janauri 2015
Aanneemsom : € 178.000,-

De brug
De aanleg van de toegangsbrug voor het nieuwe Villapark Eikelenburgh in Rijswijk is in concurrentie aangenomen op basis van een Engineering en Construct contractvorm. In opdracht van Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en gemeente Rijswijk. De brug geeft de (toekomstige) bewoners toegang tot de villawijk vanaf de Mgr Bekkerslaan. Op het verkoopontwerp na is alles uitgevoerd door Van Dijk Maasland. 

Typisch "Van Dijk werk"
De brug valt lekker op door de oranje bladeren die vanuit het talud omhoog groeien. Gedachtevader van dit kunstwerk is kunstenaar Reinier Lagendijk. In een samenwerking is de kunst op de brug en op het talud bevestigd. Een typisch "Van Dijk werk" mag deze brug zich noemen. Van Dijk heeft namelijk jarenlange ervaring met het aanleggen van doordachte bestratingen. In dit project is dat bijvoorbeeld zichtbaar geworden in de toepassing van drainagematten. Deze matten zorgen ervoor dat het brekerzand onder de straatlaag niet wegspoelt, hetgeen de duurzaamheid van de bestrating ten goede komt. Maar ook de in dit werk geplaatste (hardhouten) damwanden en de watergangen zijn kenmerkend voor de GWW werken Van Dijk.

Duurzame brug
De brug is voorzien van vooral veel beton: palen, landhoofden en het brugdek zijn ervan gemaakt. Dit vanwege de duurzaamheid van het materiaal. Daarnaast is een inrit aangelegd en zijn de bestrating, de lichtmasten en verkeersborden aangebracht.

Meer projecten met doordachte bestrating: 
Herinrichten Gerard van Voorneweg Oostvoorne, Regenwater Infiltratie Unit http://bit.ly/15xc0jj
Bouw- en woonrijp maken woonwijk 'de Beatles' midden-C, IT-riool http://bit.ly/1Bkym2D

De brug is opgeleverd binnen de gestelde termijn en tot tevredenheid van de opdrachtgevers